ZV Voerendaal

Nieuws

Voorpagina Archief

Penta-wedstrijd 1

Penta-wedstrijd 1

05 januari 2014 - Zondag 5 januari 2014 nam een grote groep, in Voerendaal trainende zwemmers en zwemsters, deel aan de eerste Penta wedstrijd van het zwemseizoen in Sittard. Een fantastische zwemmiddag met schitterende prestaties van deze voornamelijk jonge talenten!

De jongste zwemsters opende de wedstrijd met het zwemmen van 25 meter schoolslag. Een hele uitdaging die Maxime Petit (2006), Kiki Offermanns (2006) en Frederique Pomme (2007) fantastisch volbrachten. Nog nooit waren alle drie deze jonge talenten zo snel aan de overkant van het zwembad! Op de 25 vrij was het wederom razend spannend wie van de dames als eerste ging aantikken en kwamen er fantastische tijden op de klok. Super gedaan!

Nena Schetters (2004) zwom voor het eerst de schoolslag op een wedstrijd, en hoe! Razend snel ging ze van start en tikte als derde aan in een super tijd. Op de 25 vrij liet Nena zien heel veel geleerd te hebben. Heel mooi zwemmend sprintte ze naar de overkant waardoor ze maarliefst 3 seconde van haar oude PR afhaalde!

Janine Ubaghs (2004) kwam aan de start van de 50 school en 50 vrij. Op de 50 school liet Janine een hele mooie techniek zien en wist ze als tweede aan te tikken. De 50 vrij was ook een groot succes voor Janine waarop ze een fantastisch nieuw PR zwom!

Ook Yves Pomme (2005) liet zien dat hij heel hard getraind heeft! Op zowel de 25 school als de 25 vrij sprintte hij vol enthousiasme naar de overkant van het zwembad. Op beide afstanden was hij 4 seconde sneller! Heel knap gedaan.

Alain Petit (2004) zwom voor het eerst mee tijdens een officiële wedstrijd. Heel spannend uiteraard, maar dat kon Alain niet ervan weerhouden snel te zwemmen! Een super race op de 25 school gevolgd door een hele mooie tijd op de 25 vrij waren het resultaat.

De zwemmende zussen Bo (2002) en Kris (2003) Offermanns gingen beiden van start op de 50 school en 50 vrij. Gebrand om te winnen snelden beide naar de finish en lieten alle andere zwemmers ver achter zich waarmee ze plaatsen 1 en 2 opeisten! Klasse prestaties welke beloond werden met schitterende persoonlijke records voor beide dames.

Darik Vogely ging van start op de 50 school. Een super race, maar helaas een klein foutje bij het keerpunt. Dit zette Darik helemaal recht op de 25 vrij waarin hij super snel naar de overkant van het zwembad zwom en een fantastische tijd liet noteren!

Aaron Cuvelier (2001) verraste al zijn concurrente door een heel goede 100 wissel te zwemmen! Op de 50 vrij was Aaron vervolgens niet meer te stoppen. In een super sprint wist hij 5 seconde van zijn PR af te halen.

De grootste tijdsverbetering van de dag kwam op naam van Fay Boersma (2000). Op de 100 wissel wist Fay maarliefst 14 seconden van haar oude tijd af te zwemmen, een super prestatie. Dit snelle zwemmen zette Fay door op de 50 school waar ze eveneens een mooi PR liet noteren en onder de 50 secondegrens bleef.


Tijdens een van de laatste estafette series (4x50 meter wisselslag) bleek het estafette team TE snel voor de concurrenten. Bo en Kris Offermanns zwommen samen met Kylie Bauermann en Rik Tammel.

Bo de eerste zwemster van het estafette team nam tijdens haar 50 meter rugslag zeer snel afstand van de concurrenten. Toen zij aantikte lag ze 5 meter voor op de nummer 2. Kris maakte dit verschil tijdens haar 50 meter schoolslag nog groter. Toen zij aantikte lag het team ongeveer 20 meter voor. Vervolgens zwommen Kylie, 50 meter vlinderslag, en Rik, 50 meter borstcrawl. De afstand tot de concurrentie werd wel iets kleiner maar het team eindigde als eerste met meerdere meters voorsprong op de andere teams.
Ook de overige zwemmers van het jongste PENTA team van Eurode Kerkrade presteerden zeer goed, meerdere persoonlijke records werden aanzienlijk verbeterd.

Zie de prestatie van het estafette team in onderstaande video. Het team zwemt in baan 3.