ZV Voerendaal

Trainingsmateriaal

Om goed te kunnen trainen is het handig om enkele hulpmiddelen te gebruiken. Elk hulpmiddel heeft zo zijn eigen charmes en ze helpen allemaal mee om je een betere wedstrijdzwemmer te maken.

Eurode Kerkrade
Badmuts

Een badmuts wordt veelal gedragen door zwemmers met iets langer haar. De badmuts zorgt ervoor dat de haren niet constant in het gezichtsveld komen. Bij het gebruik van een badmuts kan de zwemmer gestroomlijnder en dus efficiënter door het water bewegen.

Eurode Kerkrade
Drag suit of Legging

Met behulp van een drag suit op een training krijg je meer weerstand waardoor je je slagfrequentie, uiteindelijk, kan versnellen.

Eurode Kerkrade
Drinken

Tijdens een goede training verlies je heel veel vocht. Dit moet natuurlijk ook weer opgenomen worden door veel te drinken tijdens een training.

Eurode Kerkrade
Handdoek

De handdoek is vooral na een training niet te missen. Maar ook tijdens de training kan het soms fijn zijn om een handdoek mee te nemen, als een zwemmer langere tijd uit het water moet komen om welke reden dan ook kan een handdoek voorkomen dat de zwemmer te zeer afkoelt.

Eurode Kerkrade
Paddles

Paddles zijn te vergelijken met zoomers. het zijn flippers voor je handen.

Eurode Kerkrade
Plank

Het plankje wordt met aan beide kanten, en dus met twee handen vastgehouden. Door te trainen met een plank zullen de beenspieren steeds sterker worden.

Eurode Kerkrade
Pull buoy

De pull buoy wordt tussen de benen, ter hoogte van de knien, vastgeklemd. Door het gebruik van de pull buoy wordt het bovenlichaam en de armen getraind

Eurode Kerkrade
Slippers

In verband met de hygiëne raden wij al onze zwemmers aan om slippers te dragen.

Eurode Kerkrade
Snorkel

De snorkel wordt vaak gebruikt om techniek opdrachten beter uit te kunnen voeren, de zwemmer hoeft zich dan minder op de ademhaling te focussen, waardoor er meer aandacht voor de techniek is.

Eurode Kerkrade
Zoomers

Zoomers zijn wellicht beter bekend als zwemvliezen. Dankzij het gebruik van zoomers kan een zwemmer meer op zijn techniek letten en deze proberen verbeteren. Ingelogde leden kunnen hier klikken voor een aankoop advies.

Eurode Kerkrade
Zwembril

Een zwembril is voor een wedstrijdzwemmer niet te missen. Bij het zwemmen kom je altijd in contact met het water, de zwembril is ervoor gemaakt om je ogen te beschermen. Dankzij een goede zwembril zal je geen rode en prikkende ogen overhouden na een uur lang trainen. Ingelogde leden kunnen hier klikken voor een aankoop advies.

Eurode Kerkrade
Zwemkleding

Een wedstrijdzwemmer wil zo effectief mogelijk door het water bewegen. Hierbij is het dus van belang om goede, strak aansluitende zwemkleding te dragen.
Daarvoor is voor jongens een 'losse' zwembroek zeker niet aan te raden. Voor de dames zal een bikini-badpak ook niet veel fijner zwemmen.